NaslovnicaDownloadPomoć
  croJoomla
Ovaj forum je zaključan.
Registracija je isključena. Isključena je mogućnost pisanja novih postova ili uređivanja starih, čitanje je i dalje moguće.
Forum će u ovakvom obliku ostati dostupan dok statistika ne pokaže je prestao biti koristan.
Forum Pomoć Pravila croJoomla Foruma Prijava Registracija

Napredno pretraživanje

croJoomla Forum » Ostalo » Pitanja - Primjedbe - Sugestije » Tema: Reply: Status crojoomla foruma i nova hrvatska Joomla! zajednica
 Str: [1] Dolje
Autor      Tema: Reply: Status crojoomla foruma i nova hrvatska Joomla! zajednica  (Posjeta: 1370 )

Linux Admin Rabidus

» datum: 17-01-2011, 01:59:51

Draga Joomla! kolegice Klaudia!

Hvala ti što si se zajednici koja te iščekuje i osobno obratila "PR" objavom! No, šteta što si nespretno odabrala rubriku, pa ti tamo na nju nitko ne može odgovoriti (ako se smije o tome diskutirati).   blink Stoga se nadam da se ne ljutiš što svoj odgovor pišem ovako "nepozvano", ali barem vjerujem da je rubrika ispravna za tu temu.  dizzy

Drago mi je da novoj zajednici želiš svu sreću, i zahvaljujem ti još jednom što si dopustila da ovdje obavimo veći dio dogovora oko iste. No ono što mi je žao je što tvoja objava i dalje ostavlja nedorečenim mnogo toga, puštajući ljudima da si tumače kako znaju. Umjesto da otvoreno preneseš tijek svojih odluka i razgovora (ne direktno sa mnom, već s čovjekom najzaslužnijim što su se Joomlaši konačno našli i upoznali, nakon 6 godina postojanja ovog foruma.

Pa onda dolazi do toga da mi ljudi na susretu govore kako se novi forum/zajednica doista gleda kao "odmetnike" s ovog foruma, konkurenciju, a neki i kao "privatan projekt web tvrtki da bi u kvazi-zajednici privukli klijente", što svjedoče i neki od posljednjih postova. A svi koji smo bili involvirani u razgovore posljenjih mjeseci znamo da je to dijametralno suprotno od istine.

Zamjeram recimo neizricanje slijedećih činjenica:

• crojoomla.com je privatno vlasništvo koje je do sada bilo dano besplatno na korištenje zajednici, na čemu smo ti svi mi beskrajno zahvalni! Ali ipak je privatno vlasništvo! (i toga se ne treba sramiti, ali treba jasno dati do znanja cijeloj zajednici)
  • joomla-hrvatska.com će istog trena kad udruga dobije pravni identitet biti donirana toj udruzi na upravljanje i u apsolutno vlasništvo, tako da se zajednica ne mora bojati da će ostati bez adrese

Isto tako, bez obzira što sam pogazio jedan dogovor da ovo neću objavljivati, uvjeren sam da, čuvši koliko su ljudi zbunjeni, moram objaviti slijedeću kronologiju događaja:

• 3.11. - kod početka finalnih dogovora oko konačnog organiziranja susreta prenešeno mi je da izlaziš iz službenog prevoditeljskog tima, te da više nemaš volje za zajednicu; to znači da je ovo što započinjemo restart, zapravo moramo sve iz početka sami graditi jer time više stari croJoomla tim ne postoji; forum ostaje na crojoomla.com, a sve ostalo moramo sami ispočetka napraviti; tada Eriku predlažem da doniram domenu joomla-hrvatska.com da bude temelj za novu zajednicu koju moramo ponovo okupiti
  • 10.11. - Klaudia potvrđuje da nema volje doći na susret, ali nam dopušta da se "reklamiramo" na crojoomla.com; Tanja (vision) također neće doći na susret, a i prevođenje će rado prepusit nekom drugom ... dakle od crojoomla tima više nema nikoga, sve moramo reorganizirati
  • 06.12. - Tanja je ipak započela s prijevodom 1.6
  • 07.12. - Klaudia najavljuje korištenje crojoomla.com za svoje privatne potrebe, a cijeli forum zajedno sa sadržajem nam rado prepušta jer "to više nije zabavno. sada uvjek nešto nekome smeta...", i nema želje aktivno se vratiti croJoomla zajednici ... to je i bilo za zaključiti pošto si u posljednje 2 godine objavila 3 posta ...
  • 05.01. - sada se drastično mijenja odluka o zatvaranju/preseljenju foruma, sada će se ipak "restrukturirati forum" jednom kad naš zaživi (ma što to značilo) - forum sada više nećemo dobiti za preseljenje; i sad se tu javlja taj moment da ćemo na kraju ispasti kao "odmetnici", a mjesec dana prije je bilo "maknite forum sa mog sitea" ... Erika uvjeravaš da ljudi neće gledati na naš novi forum/site kao konkurenciju
  • 08.01. - ni nakon malo pregovora ne odustaješ od namjere da se forum ne smije seliti; a ako do 10.1. podignemo svoj forum onda nećeš otvarati rubrike za 1.6... što se pak dogodilo s tom odlukom?? pinch
  • 08.01. (via mail) - "možete biti zahvalni, pa tko bi vam drugi pustio da se ovako reklamirate?"
  • 10.01. - dan izlaska Joomla! v.1.6 - obavješteni smo da od prijevoda na kojem se do sad radilo neće biti ništa, te je tako J!1.6 lansiran bez HR jezika... a navodno je skoro gotov... sic!...  da ste nam Tanja ili ti barem dva dana prije javile, prevela bi se barem instalacija! ... ALI: vaše(?) prijevode za 1.5 ne smijemo objaviti na našem siteu! - a gdje je nestao GPLv2 ???

Evo, nemoj se ljutiti, ali ja, ponukan apsolutno pogrešnim tumačenjem cijele ove situacije kod mnogih neupućenih forumaša, osjećam moralnu obavezu iznijeti činjenično stanje, javno. Pa da i ti možeš dati svoje obrazloženje zajednici, te da sve ovo stavimo iza sebe na iskren i korektan način.

Hvala!

Bernard Toplak

P.S. Molio bih da mi se maknu "Forum Moderator" prava, pošto više nije pogodno da ih imam.
» Zadnja izmjena: 17-01-2011, 02:11:53 Bernard
Forumska zajednica preselila na - http://forum.joomla-hrvatska.com

Zadržavam mišljenje

» Odgovor #1 datum: 17-01-2011, 04:06:20

Šefice/šerifice/gazdarice ...

Zahvaljujem što si nas sve ove godine vukla za nos i na kraju pokušala namagarčiti.
Nadam se da ti je imponiralo gospodariti, mada priznajem, nisi me baš impresionirala.

Za slučaj da nekoga zanima moje mišljenje u vezi novog sajta, foruma, udruge...
Ne, ne zanima nas jer niti mi ne zanimamo tebe.
Ako baš želiš nešto napisati onda nam otvoreno i konačno reci što će se točno desiti s forumom i s našim postovima!

Ja sam pri registraciji pristao na ovo:
Citat:
You remain solely responsible for the content of your posted messages.
Ako odlučiš zatvoriti forum za pisanje i editiranje postova molim da odmah ukloniš sve moje jer sam tada uskraćen za pravo editiranja istih te mi time 'otimaš' pravo na odgovornost.

I daj se prestani se izražavati u rukavicama (svi vidimo pozadinu) s "najboljim željama" i

PRIZNAJ DA NAS TJERAŠ !

jer na kraju krajeva 'novog foruma' niti ne bi bilo da nisi donijela sebičnu odluku.

Sada ćemo možda kao Zajednica moći nešto i napraviti jer koliko god si ti nekad tvrdila da joomla zajednica kod nas postoji sve je uvijek bilo stvar tvoje odluke.

Da ti nije palo na pamet izjaviti da je ovaj forum radi mene i meni sličnih počeo propadati jer ti si bila gazdarica koja je imala mogućnost i trebala sve to pravovremeno moderirati !
*

» Odgovor #2 datum: 17-01-2011, 13:37:02

wooer iako smo se dogovorili na privat da necemo nastavit polemike jednostavno ne mogu izdrzat.
Nije lijepo od tebe sto si napisao Klaudiji. Koliko vidim na ovom forumu ima 5241 clanova. Mnogi kao i ja dugo vremena se nismo uclanili ali smo koristili razne usluge crojoomle. Kako prijevoda, tutorijala tako i svega ostaloga. Uvjeren sam da imate najmanje puta 5 posjetitelja od registriranih koji isto tako koriste usluge. Iz toga razloga nije lijepo niti vam koristi tako raspirivanje vatre vezano za odnose vlasnika ovoga sajta i nove zajednice. Zasto to kazem? Pa jednostavno to dozivljavamo kao neozbiljnost. Zasto se truditi i uclanjivati u novoj zajednici? Tko kaze da se to isto za kratko vrijeme nece dogoditi na novom forumu? NE, ja ne mislim tako jer nazalost imam iskustva u takvim situacijama ali ostali posjetitelji ce to tako shvatit.
Bernarda razumijem iako ne opravdavam iznosenje u javnost  privatnih e-mailova. Razumijem Erika i sve ostale koji su se trudili oko joomle na ovome sajtu jer nije lako vodit jedan takav forum, donositi odluke tko je u pravu, a tko nije, svako malo u postovima nepotrebne debate izmedju clanova i slicno. Pogledaj samo onu polemiku izmedju mene i tebe. I sto imamo od toga? Naljutio si se sto sam zakljucio da nije transparentan odgovor i onda pocele osobne uvrede ( dosao si da te samo pohvalimo i slicno) uz pomoc nekog misa iz rupe koji je izisao i tvrdi da template jedne tvrtke koja je u vrhu joomle zaostaje 15 god. Ma znam da ga ti nisi nagovorio vec eto htio je da znamo da i on postoji. Molim te da ne shvatis ovo kao vracanje na tu nasu temu vec mi je posluzila da sastavim ovaj odgovor (na kraju mi smo to rijesili na pvt). Ovo pisem samo iz razloga jer se tako raspiriva vatra dali to namjerno ili ne ( osobno mislim da nije namjerno ). Ja kao korisnik joomle sam prezahvalan Klaudiji, Eriku, Bernardu pa i tebi ( iako si uzimas za pravo ponekad koje ti ne pripada ali nismo svi isti), ti dosta toga napises u sali ali nije svima smijesno jer te svi ne poznamo i shvatimo to drugacije. Koliko vidim Bernard i Erik nisu zaostala djeca vec odrasli ljudi koji se razumiju u ovo sto rade i nije im potrebna pomoc takve naravi, a pogotovo ne takvim postom kao ovaj tvoj zadnji.
Buduci nisam osoba koja je sklona kritikama, a da nema prijedlog za poboljsanje ( kao jos neki  Grin ) pa cu napisat:

1- Postovani voditelji crojoomle, mi mali smrtnici, poluznalci smo vam zahvalni na vasem radu jer ovo je bilo jedino mjesto koje nam je ponekad pomoglo u savladavanju poteskoca pri izradi stranica u joomli. Naravno neki koji smo zavoljeli joomlu to smo i komercijalizirali pa tako uz nasu volju ste i vi zasluzni sto uz osobni posao nesto zaradimo na izradi stranica. Iz tog razloga bi bilo lijepo da napravite neku ekstenziju (kao sto rade i drugi) za donaciju timu koji se trudi jer pored volje pomaganja korisnicima imate i troska ne samo osobnog vremena vec i stvarnog troska.

2-  Vjerujem da imate neku kategoriju kao i svi forumi koja je vidljiva samo moderatorima pa tamo raspravite nejasnoce jer na taj nacin koji sada radite mi dozivljavamo da zelite svoje probleme podijeliti sa nama te nas uplesti u vasa neslaganja sto se je i dogodilo, da zelite oblatit jedni druge sto i radite, a citajuci vase postove prije koji su ozbiljni to vam ne stoji.

3- Niti ima potrebe, a niti prilici da se mi korisnici uplicemo u razlaz nekog foruma pa prema tome wooer kao i ja ili bilo tko drugi se suzdrzimo oko toga. Bilo kome pravo ili krivo bez obzira na broj postova svi mi imamo isti status.

4- Molim vas u ime nas malih smrtnika, poluznalaca da ne gasite ovaj forum bez obzira dali ce biti novih stvari ili ne iz razloga sto je jako mnogo tutorijala koji moze pomoci nama korisnicima. Nisam tolika neznalica koliko se to nekima cini pa znam da bar forum ako zauzima prostor mozete preusmjerit na bilo koju domenu, naravno ako zelite. Dovoljno je da ostavite index  sa kodom preusmjeravanja.

Napomena Ja kao i svi korisnici joomle cemo zasigurno posjecivati vasu novu stranicu kao sto cemo i ovu. Nama je samo bitna joomla, a skroz nam je nebitan vas odnos.
Na kraju ruzno je citat prepucavanja jer vjerujem da vas odnos nije uvijek bio kao sada, da ste nekad i uzivali zajedno radit.

Najvaznije Svi koji pomazu moderatorima u rjesavanju problema na upit korisnicima bi trebali prezentirat neki svoj rad.

Puno srece sa novom zajednicom kojoj cu vjerujem i ja pripadati ali sami start je pogresan jer kako kazu puno babica kilavo dite.

P.S. Wooer da ti nije ni slucajno palo na pamet me napadat  Grin  (sala)
*

» Odgovor #3 datum: 17-01-2011, 13:37:44

ajme meni sad vidim koliko sam toga napisa sad

Zadržavam mišljenje

» Odgovor #4 datum: 17-01-2011, 14:06:16

P.S. Wooer da ti nije ni slucajno palo na pamet me napadat  Grin  (sala)
Nemam ja namjeru nikoga napadati.

Kako je Klaudia izrazila svoje namjere o budućnosti ovog foruma zatvaranjem za pisanje (a time i editiranje) morao sam reagirati jer time 10% svih postova koji su moja odgovornost (to sam prihvatio pri učlanjenju) jednostavno odlaze na upravljanje drugoj osobi ali se ne preuzima i odgovornost za njihov sadržaj. Ja bih rado da ih mogu sam obrisati ali i za tu opciju smo svi mi zakinuti pa stoga tražim od nje da to ona napravi.

Linux Admin Rabidus

» Odgovor #5 datum: 17-01-2011, 14:31:57

ajme meni sad vidim koliko sam toga napisa sad

hvala ti Prika što si podjelio s nama svoje viđenje stvari, i principijelno se u potpunosti slažem s tobom, tj idejom koju zastupaš.

Međutim, pokušaj još jednom pogledati najavu mog posta - želim da konačno svatko stane iza svojih riječi pred zajednicom. Ne znam zašto su to "privatni mailovi" kada se dogovara i pregovara budućnost daljnjeg rada zajednice od 5200 korisnika i 58000 postova?? Privatno po meni ima jedan sasvim drugi smisao, nikako u kontekstu ovako bitnih stvari gdje netko odlučuje sam što će napraviti s forumom i postovima, te kako će ih dalje koristiti. I tu je Wooer u potpunosti u pravu!

Ako je tu bila zajednica svih ovih godina onda smo svi mi društvo jednakih, bez božanstava o čijim odlukama "običan puk" mora samo nagađati. U tome je srž mog velikog nezadovoljstva događanja i upravljanja sudbinom ove zajednice. S jednog jedinog mjesta, jedne jedine osobe. Community sam orijentirana osoba i to mi je apsolutno neprihvatljivo! Domena nije diskutabilna ali postovi svakako jesu! Dosta centralizma...

Molim vas u ime nas malih smrtnika, poluznalaca da ne gasite ovaj forum bez obzira dali ce biti novih stvari ili ne iz razloga sto je jako mnogo tutorijala koji moze pomoci nama korisnicima. Nisam tolika neznalica koliko se to nekima cini pa znam da bar forum ako zauzima prostor mozete preusmjerit na bilo koju domenu, naravno ako zelite. Dovoljno je da ostavite index  sa kodom preusmjeravanja.

Kad samo jedna osoba odlučuje o sudbini svega onda se može dogoditi upravo to - da forum jednostavno dočeka ujutro - zaključan!! Ili još gore - da ga više nema. A to se umalo dogodilo upravo tim jednim ili drugim scenarijem, prošlog tjedna... E o tome ja pričam, i to je srž Wooerovog daleko oštrijeg posta
Forumska zajednica preselila na - http://forum.joomla-hrvatska.com
*

» Odgovor #6 datum: 17-01-2011, 18:23:34

Bernard u svakom slucaju mail je privatna stvar. Ja sam samo napisao svoje vidjenje kao obicni korisnik. Naravno da ne mogu biti u kozi vas koji ste doprinijeli da za crojoomlu zna svatko tko je i koristi. Da me krivo ne razumite ne osudjujem ja nikoga jer tko zna kako bi se ja ponasa da sam umjesto vas. Jasno je i da je lakse gledat sa strane i ocjenjivat sto i radim jer u takvoj sam poziciji. Bez dvojbe moj komentar je dobronamjeran, a pravcu toga da nije lijepo to citat. Jedina ozbiljna stranica o joomli u HR
Zamisli da svi pocnemo pisat o Klaudiji ili o vama? Pa dokle bi to doslo.

» Odgovor #7 datum: 17-01-2011, 20:46:16

Uh dobar ponedeljak moram priznat. Ne sjećam kad sam ovako dugo čitao nečije postove i zapravo koliko sam bio šokiran samom raspravom - točnije razvojem situacije.

Iskreno zanimalo me sto kvragu dogodilo sa ovom forumu i gdje je nastala ona teza open source matters.
Mislim da smo većina ovdje prošli forume kao korisnik,moderator i admin te znamo sto znači imat forum aktivnih korisnika i sto znači stvorit nešto, al način na koji neki ljudi si uzimaju za pravo vladajuće strukture iz prespektive osobe koja je zadnjih 5 godina član crojoomle je ZAISTA SMIJEŠNA.Potegle su se jako žestoke polemike oko toga tko je koga ovdje i na koji način...(izaberite sami riječ koja Vam odgovara) zločko

Ako se netko osjeća da nije spreman više iskoristit svoje znanje da podjeli sa drugima i ne želi da drugi to rade na forumu koji je za to stvoren onda mislim da odluka Erika i Bernarda da preuzmu i postave novi forum a time i temelj za udrugu je sasvim opravdan i nema smisla razglabat zasto je netko to odlučio ili ne.

Zapravo na žalostan način je ovaj forum OŽIVIO kad se pocelo JAVNO raspravljat o njegovom POGREBU.

Bernard u svakom slucaju mail je privatna stvar.

Slažem se da je privatna stvar al ako zeli objavit tko mu smeta - JA NE!

Konkretno razočaran, u globalu novi list ista knjiga - odoh sada čitat TAMO biggrin
Kako, uvijek je pitanje kako?

» Odgovor #8 datum: 17-01-2011, 20:54:33

A govore da je danas najdepresivniji dan...  tongue
*

» Odgovor #9 datum: 17-01-2011, 21:19:15

Konkretno razočaran, u globalu novi list ista knjiga - odoh sada čitat TAMO biggrin
Pa normalno da mu niko ne smeta samo bio sam u jednoj takvoj situaciji pa sam se suzdrzao Grin i iskreno nisma pogrijesio jer vrijeme je proslo.
Sa ovim drugim tvojim komentarom si me iskreno nasmijao.
Pa svi mi letamo sa ovog foruma na onaj  Grin

» Odgovor #10 datum: 17-01-2011, 21:23:14

Pa normalno da mu niko ne smeta samo bio sam u jednoj takvoj situaciji pa sam se suzdrzao Grin i iskreno nisma pogrijesio jer vrijeme je proslo.
Sa ovim drugim tvojim komentarom si me iskreno nasmijao.
Pa svi mi letamo sa ovog foruma na onaj  Grin

Rekao bih Gimli the Dwarf iz LOTR 1 koji se nasmijao,ajmo dalje...

p.s malo smijeha i zajebancije nakon ovoga svega ne smeta drinks
Kako, uvijek je pitanje kako?

» Odgovor #11 datum: 17-01-2011, 21:25:48

Citat:
...odoh sada čitat TAMO biggrin

Imate pravo: I meni sad vrijeme brže prolazi!!!
Što dalje od novog foruma joomla-hrvatska!

» Odgovor #12 datum: 17-01-2011, 23:07:05

...dosao si da te samo pohvalimo i slicno) uz pomoc nekog misa iz rupe koji je izisao i tvrdi da template jedne tvrtke koja je u vrhu joomle zaostaje 15 god. Ma znam da ga ti nisi nagovorio vec eto htio je da znamo da i on postoji.

Pošto sam prozvan direktno, moram direktno i dogovoriti.

Evo što sam ja rekao:

Citat:
Ne možeš istrpjeti kritike da ti je stranica kojoj si kažeš kupio predložak i još neke komponente i(ili) module stilski na tragu stranica iz 1995. kada se html kod kucao i nije bilo WYSIWYG editora. Jednostavno loše odrađeno vizualno, ma koliko ti to ne htio čuti.

Evo ja ću još jednom napisati LINK do tvoga uratka (reci mi hvala), pa neka još jednom svi vide na što sam točno mislio. Na tvom uratku pored svega ostalog se može vidjeti i famozni "comic sans font" koji je netko spomenuo na J!danu.  biggrin Zar je potrebno još što dodati!
Nigdje nisam napisao da ne valja predložak, nego da ti ne valja rađa, majstore!
Mislio sam da smo završili tu priču, ali ti si opet izvadio iz naftalina, tj. iskoristio si post nevezan za tebe i tvojih 19 postova i našao si držati prodike kako i šta treba...
Da si malo pozornije čitao ovaj forum, kao prvo naučio bi se malo pristojnije ponašati, a onda bi naučio nešto kvalitetno i odraditi...

On topic: Bernard, o tome smo razgovarali i u Zagrebu, nema se što reći više. Svi smo mi zahvalni CROJOOMLA.COM, kako stranici, tako i forumu, ali ako joj je istekao rok trajanja, nema alternative.
Poželjet ćemo uspješan rad Joomla zajednici na novoj adresi, sa novim planovima i entuzijazmom...
*

» Odgovor #13 datum: 17-01-2011, 23:28:59

...dosao si da te samo pohvalimo i slicno) uz pomoc nekog misa iz rupe koji je izisao i tvrdi da template jedne tvrtke koja je u vrhu joomle zaostaje 15 god. Ma znam da ga ti nisi nagovorio vec eto htio je da znamo da i on postoji.

Pošto sam prozvan direktno, moram direktno i dogovoriti.

Evo što sam ja rekao:

Citat:
Ne možeš istrpjeti kritike da ti je stranica kojoj si kažeš kupio predložak i još neke komponente i(ili) module stilski na tragu stranica iz 1995. kada se html kod kucao i nije bilo WYSIWYG editora. Jednostavno loše odrađeno vizualno, ma koliko ti to ne htio čuti.

Evo ja ću još jednom napisati LINK do tvoga uratka (reci mi hvala), pa neka još jednom svi vide na što sam točno mislio. Na tvom uratku pored svega ostalog se može vidjeti i famozni "comic sans font" koji je netko spomenuo na J!danu.  biggrin Zar je potrebno još što dodati!
Nigdje nisam napisao da ne valja predložak, nego da ti ne valja rađa, majstore!
Mislio sam da smo završili tu priču, ali ti si opet izvadio iz naftalina, tj. iskoristio si post nevezan za tebe i tvojih 19 postova i našao si držati prodike kako i šta treba...
Da si malo pozornije čitao ovaj forum, kao prvo naučio bi se malo pristojnije ponašati, a onda bi naučio nešto kvalitetno i odraditi...

On topic: Bernard, o tome smo razgovarali i u Zagrebu, nema se što reći više. Svi smo mi zahvalni CROJOOMLA.COM, kako stranici, tako i forumu, ali ako joj je istekao rok trajanja, nema alternative.
Poželjet ćemo uspješan rad Joomla zajednici na novoj adresi, sa novim planovima i entuzijazmom...
Ako ti odgovorim ispast cu veci idiot od tebe, a to ne zelim.
Ako ti ne odgovorim mislit ces da je to jer si pametan.
Sto napravit?
 Str: [1] Gore  
croJoomla Forum » Ostalo » Pitanja - Primjedbe - Sugestije » Tema: Reply: Status crojoomla foruma i nova hrvatska Joomla! zajednica
Skoči na: