NaslovnicaDownloadPomoć
Banner
    croJoomla


Home Vijesti Najnovije Joomla! 1.0.13
Joomla! 1.0.13
Sunday, 22 July 2007 15:27

Objavljena je nova Joomla! stability verzija.

Nova Joomla! 1.0.13, možda posljednja u 1.0 seriji ovog CMS-a, donosi neke dugo očekivane i neke ne tako očekivane promjene.

Register Globals emulacija je isključena po defaultu, a mogućnost mijenjanja ove postavke je dodana u Globalnu Konfiguraciju.

ItemId funkcionalnost uvedena u 1.0.12 verziji, detaljno opisana ovdje , se sada može bez hackova vratiti na onu poznatu iz verzije 1.0.11 i ranije, odabirom odgovarajuće opcije u Globalnoj Konfiguraciji.

Najznačajnija izmjena je u načinu spremanja passworda u bazu. To je ujedno i razlog nekompatibilnosti nove verzije s aktualnom verzijom Community Builder komponente i svim mostovima. Neslužbeno rješenje za CB možete potražiti na Community Builder forumu

S jedne strane, ovako značajna promjena ne spada u čisto stability izdanje ali ako uzmemo u obzir da će se 1.0 serija još dugo koristiti, a developeri obećavaju i održavati, dodatno ojačavanje sigurnosti sustava svakako ima smisla.

Nema promjena u jezičnoj datoteci, može se koristiti hrvatski jezik za 1.0.12 front-end. Lokalizirana varijanta je pripremljena i testira se. Ukoliko ne bude problema, uskoro će biti dostupna za download.

Službena najava i detalji: Joomla! 1.0.13

Download čiste engleske verzije je na JoomlaCode.org

 
Naslovnica
Download Zona
Forum
Joomla!™ is the trademark of Open Source Matters, Inc in the United States and other countries. The Joomla! name and logo are used under a limited license granted by Open Source Matters. crojoomla.com is not affiliated with or endorsed by Open Source Matters or the Joomla! Project.
    Copyright © croJoomla.com 2005 - 2019     powered by Joomla